Suomalaiset satama-alan ohjelmistotalot yhteistyöhön: Satamien digitalisaatio on saatava vauhtiin helppokäyttöisillä ratkaisuilla.

11.05.2021

Digitalisaatio on muiden toimialojen tavoin satama-alalla kovassa nosteessa, mutta satamat kohtaavat haasteita ohjelmistojen ja tiedostojen yhteensopivuuden kanssa. Käytössä olevat järjestelmät ottavat usein huomioon vain yhden sataman toiminnan osa-alueen, jolloin erilaisten järjestelmien määrä kasvaa.

Nostaakseen digitalisaation satamissa uudelle tasolle, suomalaiset satama-alan ohjelmistotalot GISGRO ja Satamatieto aloittavat yhteistyön keväällä 2021. Yhteistyön avulla satamien digitalisaatiota voidaan kehittää kokonaisvaltaisesti.


”GISGROn ja Satamatiedon yhteistyö tuo saman pöydän ääreen pitkän kokemuksen ja vahvan ymmärryksen satama-alalta.
Tavoitteenamme on tarjota helppokäyttöinen ja moderni ohjelmistokokonaisuus jokaiselle satamalle, joka haluaa edistää liiketoimintaansa digitaalisten työkalujen avulla”, kuvailee GISGROa kehittävän yrityksen, VRT Finlandin, toimitusjohtaja Kirsi Hänninen.

”Satamatiedon kokemus suomalaisten satamien toiminnasta ja GISGROn innovatiivisuus ovat yritystemme selviä vahvuuksia. Tekemällä yhteistyötä meillä on mahdollisuus vastata entistä paremmin satamien tarpeisiin, ja tuoda modernia digitalisaatiokehitystä lähemmäksi satamien päivittäistä työtä”, toteaa Satamatieto Oy:n toimitusjohtaja Ville Kuitunen.

Lisätiedot:

Ville Kuitunen
Toimitusjohtaja, Satamatieto
+358 40 663 4453 / ville.kuitunen@satamatieto.fi

Kirsi Hänninen
Toimitusjohtaja, VRT Finland / GISGRO
+358 44 031 0760 / kirsi.hanninen@vrt.fi


Satamatieto

Satamatieto tekee asiakkaiden jokapäiväisestä toiminnasta sujuvampaa ja helpompaa. Osaamisemme ja toimintamallimme mahdollistavat asiakaslähtöisen työskentelyn. Olemme luotettava toimija, kehitämme ja kehitymme yhdessä asiakkaan kanssa. Omistajamme ovat HaminaKotka Satama Oy, Porin Satama Oy sekä Rauman Satama Oy. Asiakkainamme ovat lähes kaikki Suomen merkittävät satamat.

www.satamatieto.fi

GISGRO

GISGRO on älykkäiden satamien omaisuudenhallintajärjestelmä, joka on suunniteltu helpottamaan satamien ja niiden sidosryhmien työtä. Tieto sataman toiminnoista ja omaisuudesta on helposti ja nopeasti saatavilla, jolloin satamat voivat optimoida ja valvoa työtä tehokkaasti. Tiimillämme on vahva kokemus satama-alalta sekä intohimo auttaa satamia löytämään parhaat keinot älykkäiden teknologioiden joukosta. GISGROn on kehittänyt VRT Finland, vuonna 2010 perustettu vedenalaisten 3D-tarkastusten pioneeri Jyväskylästä.

www.gisgro.com

Aarhus 2 dHamburg 2,5 dAntwerp 5 dGävle 12 hTampere 1 hHelsinki 2,5 hOulu 6 hSt. Petersburg 8 hAarhus 2 dHamburg 2,5 dAntwerp 5 dGävle 12 hTampere 1 hHelsinki 2,5 hOulu 6 hSt. Petersburg 8 hAarhus 2 dHamburg 2,5 dAntwerp 5 dGävle 12 hTampere 1 hHelsinki 2,5 hOulu 6 hSt. Petersburg 8 h