Vierailijat

Kulkuluvan voit anoa ensisijaisesti siitä yrityksestä, jossa tulet vierailemaan. Vieraillessasi Porin Sataman porttirakennuksessa, et tarvitse kulkulupaa. Satama-alueella liikkuminen edellyttää erillistä kulkulupaa. 

Satama-alueella on tallentimin varustetut kameroilla ja tunnistuslaitteistoilla toimivat automaattiset porttijärjestelmät ja alueen yleisvalvonta. Kulkulupa perustuu ajoneuvon rekisterinumeroon tai ajoneuvoon kiinnitettävään tunnisteeseen. 

Lupaa varten ilmoitetaan:

  • vierailijan nimi
  • yhteystiedot
  • yhteyshenkilö
  • vierailun ajankohta
  • auton rekisterinumero

Kulkuluvat ovat henkilökohtaisia. Kulkulupien myöntämisoikeuden omaava yritys voi myöntää kulkuluvat sekä omille työntekijöilleen että vierailleen. Satama käsittelee saatuja tietoja henkilötietosuoja-asetuksen mukaisesti.

Luvan haltija vastaa alueelle tuomistaan matkustajista – heidän liikkumisensa satamassa on kulkuluvan myöntäneen yrityksen vastuulla. Kulkulupien väärinkäyttö aiheuttaa jatkotoimenpiteitä, esimerkiksi luvan poistamisen ja väärinkäyttöilmoituksen viranomaisille.

Henkilöllisyyden todistaminen

Satama-alueella liikuttaessa henkilöiden tulee varautua selvittämään asiansa ja tarvittaessa todistamaan henkilöllisyytensä.

Pysäköinti

Vieraillessasi sataman porttirakennuksessa, käytä rakennuksen edessä olevaa pysäköintialuetta. Muille kuin odotus- ja pysäköintipaikoille jätetyt kulkuneuvot satama siirtää asianomaisen laskuun satama-alueen ulkopuolelle.

Nopeusrajoitus

Satama-alueella on 30 km/h nopeusrajoitus ja satama-alueella noudatetaan voimassaolevia liikennesääntöjä. Valvomme nopeuksia yleisen liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Siirtyminen ja liikkuminen satama-alueella tulee tapahtua pääsääntöisesti tausta-alueella olevia liikenneväyliä pitkin.

Tasoristeykset

Satama-alueella on useita tasoristeyksiä, jotka on merkitty varoitusmerkeillä. Muista pysähtyä riittävän aikaisin ennen tasoristeystä ja tarkista liikenne. Juna on aina etuajo-oikeutettu.

Kulkulupahakemus

Muistathan suorittaa turvallisuusperehdytyksen?

Turvallisuusperehdytys tulee suorittaa ennen satamaan saapumista.

Turvallisuusperehdytys

Kulkuluvat ja ohjeet

Satama-alueelle saapuminen on aina luvanvaraista

Lue lisää
Aarhus 2 dHamburg 2,5 dAntwerp 5 dGävle 12 hTampere 1 hHelsinki 2,5 hOulu 6 hSt. Petersburg 8 hAarhus 2 dHamburg 2,5 dAntwerp 5 dGävle 12 hTampere 1 hHelsinki 2,5 hOulu 6 hSt. Petersburg 8 hAarhus 2 dHamburg 2,5 dAntwerp 5 dGävle 12 hTampere 1 hHelsinki 2,5 hOulu 6 hSt. Petersburg 8 h