Kuljettajat

Satama-alueella on kameroilla ja tunnistuslaitteistoilla toimivat automaattiset porttijärjestelmät. Kulkulupa perustuu ajoneuvon rekisterinumeroon tai ajoneuvoon kiinnitettävään tunnisteeseen. Ajojärjestelijöitä pyydetään ottamaan yhteyttä tavaran vastaanottavaan yritykseen lupa-asioiden hoitamiseksi ennen kuljettajan satamaan saapumista.

Lupaa varten ilmoitetaan:

  • kuljettajan nimi
  • yhteystiedot
  • yhteyshenkilö
  • vierailun ajankohta
  • auton rekisterinumero

Kulkuluvat ovat henkilökohtaisia. Kulkulupien myöntämisoikeuden omaava yritys voi myöntää kulkuluvat sekä omille työntekijöilleen että vierailleen. 

Luvan haltija vastaa alueelle tuomistaan matkustajista – heidän liikkumisensa satamassa on kulkuluvan myöntäneen yrityksen vastuulla. Kulkulupien väärinkäyttö aiheuttaa jatkotoimenpiteitä, esimerkiksi luvan poistamisen ja väärinkäyttöilmoituksen viranomaisille.

Henkilöllisyyden todistaminen

Satama-alueella liikuttaessa henkilöiden tulee varautua selvittämään asiansa ja tarvittaessa todistamaan henkilöllisyytensä.

Pysäköinti

Vieraillessasi sataman porttirakennuksessa, käytä rakennuksen edessä olevaa pysäköintialuetta. Muille kuin odotus- ja pysäköintipaikoille jätetyt kulkuneuvot satama siirtää asianomaisen laskuun satama-alueen ulkopuolelle.

Nopeusrajoitus

Satama-alueella on 30 km/h nopeusrajoitus ja satama-alueella noudatetaan voimassaolevia liikennesääntöjä. Siirtyminen ja liikkuminen satama-alueella tulee tapahtua pääsääntöisesti tausta-alueella olevia liikenneväyliä pitkin.

Tasoristeykset

Satama-alueella on useita tasoristeyksiä, jotka on merkitty varoitusmerkeillä. Muista pysähtyä riittävän aikaisin ennen tasoristeystä ja tarkista liikenne. Juna on aina etuajo-oikeutettu.

Kulkulupahakemus

Autovaa’at Tahkoluodossa ja Mäntyluodossa

Sataman autovaa’at palvelee 24/7

Tutustu!

Muistathan suorittaa turvallisuusperehdytyksen?

Turvallisuusperehdytys tulee suorittaa ennen satamaan saapumista.

Turvallisuusperehdytys
Aarhus 2 dHamburg 2,5 dAntwerp 5 dGävle 12 hTampere 1 hHelsinki 2,5 hOulu 6 hSt. Petersburg 8 hAarhus 2 dHamburg 2,5 dAntwerp 5 dGävle 12 hTampere 1 hHelsinki 2,5 hOulu 6 hSt. Petersburg 8 hAarhus 2 dHamburg 2,5 dAntwerp 5 dGävle 12 hTampere 1 hHelsinki 2,5 hOulu 6 hSt. Petersburg 8 h