Mediatiedote: Porin Sataman tekemä liiketoimintakauppa luo uusia kasvun mahdollisuuksia.

04.07.2022

Porin Satama Oy on tänään 4.7.2022 allekirjoitetulla kauppakirjalla myynyt nosturiliiketoimintansa Olmar Management B.V.:lle ja Stichting Depositary PGGM Infrastructure Fundsille, jotka perustavat Poriin uuden suomalaisen yrityksen. Nosturiliiketoiminta kattaa nosturikaluston ja siinä työskentelevän henkilöstön.

  • Kauppa tuo huomattavasti lisää mahdollisuuksia ja rahallista pääomaa kehittää Porin Sataman infraa ja liikennettä, toteaa Porin Satama Oy:n toimitusjohtaja Vesa Mäkilä.
  • Uusi toimija näkee Porin satamassa merkittävää kehityspotentiaalia sekä omaa merkittävät taloudelliset resurssit ja meriliikenteen kontaktit ollakseen mukana sataman toimintojen kehittämisessä. He ovat liikkeellä pitkällä aikajänteellä, jatkaa Mäkilä.

Ostajat Olmar ja PGGM ovat hollantilaisia. Olmarin perustajat ovat Olivier van Noort and Martijn Snijder, joilla on pitkä kokemus logistiikka-alalta. PGGM on hollantilainen sote-alan eläkerahasto, joka hallinnoi yli 270 miljardin euron eläkesijoituksia.
Kaupan toimeenpano tapahtuu arviolta elokuun lopussa ja kyseessä on liikkeen luovutus. Nosturiliiketoiminnassa työskentelevät 21 vakinaista ja 2 määräaikaista työntekijää siirtyvät toimeenpanon yhteydessä ostajan palvelukseen ns. vanhoina työntekijöinä nykyisin työsuhteen ehdoin.

Nosturiliiketoiminnan kauppa on osa suurempaa kokonaisuutta. Samanaikaisesti allekirjoitetulla kauppakirjalla Oy Hacklin Ltd on myynyt Porissa sijaitsevan satamaliiketoimintansa samalle ostajalle. Kauppaan kuuluu Oy Hacklin Port Service Ltd:n, Oy Tahkoluoto Cargo Handling Ltd:n ja Oy Mäntyluoto Terminals Ltd:n osakkeet ja sen lisäksi sama ostaja on allekirjoittanut kauppakirjan Hacklin-konsernin Porin Satamassa käyttämien varastojen ja toimitilojen ostamisesta. Hacklin on antanut asiasta samanaikaisesti oman mediatiedotteensa.

Kokonaisuutena nyt solmitut kaupat avaavat Porin Satamalle aivan uusia mahdollisuuksia nousta visionsa mukaisesti läntisen Suomen johtavaksi satamaksi ja tämä on merkittävä asia koko Satakunnan talousalueen kannalta, Mäkilä summaa tehtyjen ratkaisujen vaikuttimia.

Lisätietoja antavat:
Porin Satama Oy:n toimitusjohtaja Vesa Mäkilä, puh. 044 7012601
Sataman hallituksen puheenjohtaja Antti Lehtonen, puh. 044 701 2205

Aarhus 2 dHamburg 2,5 dAntwerp 5 dGävle 12 hTampere 1 hHelsinki 2,5 hOulu 6 hSt. Petersburg 8 hAarhus 2 dHamburg 2,5 dAntwerp 5 dGävle 12 hTampere 1 hHelsinki 2,5 hOulu 6 hSt. Petersburg 8 hAarhus 2 dHamburg 2,5 dAntwerp 5 dGävle 12 hTampere 1 hHelsinki 2,5 hOulu 6 hSt. Petersburg 8 h