Spirit of Discovery -risteilyalus tuo mukanaan matkailijoita Poriin elokuun 27. päivä.

08.04.2019

Brittiläisen Saga Cruisesin uusin risteilyalus Spirit of Discovery ankkuroi itsensä Porin satamaan tulevana kesänä ja tuo Poriin lähes tuhat matkailijaa.

– Spirit of Discovery on suurin koskaan Mäntyluodon satamassa vieraillut alus. Pituudeltaan 236 metrisellä aluksella on 31,2 metriä leveyttä 50,5 metriä korkeutta. Aluksen on tarkoitus kiinnittyä Mäntyluodon satamaan, Kallonlahden satamanosaan 27. elokuuta kello 8 aamulla, kertoo alus- ja satamapalveluosaston päällikkö Pekka Friman Porin satamasta.

Laiva lähtee Englannista Doverin satamasta 17.8. ja kiertää kaupungit Tanskan Skagenissa, Ruotsin Tukholmassa ja Luulajassa, saapuen Ouluun ja sen jälkeen Poriin.
Poriin laiva saapuu tiistaina 27. elokuuta ja viipyy satamassa yhden päivän. Alus jatkaa Porista matkaa Norjan Fredrikstadin kautta takaisin Englantiin kahden viikon risteilyn jälkeen.

Risteilyalusvierailu elokuussa tuo mukavan määrän ulkomaalaisia matkailijoita päiväksi Poriin.

– On todella hieno juttu, että Poriin saadaan risteilyalus muutaman vuoden tauon jälkeen. Se tuo mukavan matkailupiikin elokuulle, tavallisestihan koulujen alkamisen jälkeen kesäsesonki hiljenee, sanoo Visit Porin toimitusjohtaja Anna Kyhä-Mantere.

Visit Pori on vastaanottamassa alusta ja on muun muassa suunnitellut matkustajille käyntikohteita ja retkiä Porissa sekä lähiympäristössä. Matkustajat pääsevät Porissa ja lähialueilla kokemaan taidetta, kulttuuria, historiaa ja luontoelämyksiä. Risteilyvieraat voivat valita itselleen sopivat käyntikohteet, joita ovat muun muassa Ahlströmin Ruukkialue, Villa Mairea, metsäretki Ahlaisissa, Yyterin upeat hiekkarannat, tunnelmallinen Reposaari, Porin keskustan nähtävyydet sekä Unescon maailmanperintökohde Vanha Rauma. Retket ovat nyt myynnissä risteilyvieraille.

– Retket on suunniteltu ja aikataulutettu sopiviksi juuri risteilyvieraille. Kokonaisuuteen tarvitaan lukuisa määrä englanninkielisiä oppaita, joiden kanssa käydään tarkasti läpi opastusten sisällöt, reitit ja aikataulut, kertoo Visit Porin matkailupäällikkö Maria Suomivirta.

Retkitarjonnan lisäksi non-stop bussit kuljettavat risteilyvieraita koko päivän ajan väliä Porin satama-Yyteri-Porin keskusta. Näin matkailijat pääsevät helposti tutustumaan Porin keskustaan sekä kaikkiin kaupungin ostosmahdollisuuksiin.

Risteilyvieraita varten Visit Pori järjestää lisäksi matkailuneuvontapisteen Porin satamaan. Viimeksi Porissa vieraili risteilyalus kesällä 2016. Saga Cruisesin tulevana kesänä saapuva risteilyalus on yhtiön uusin ja sen matkustajakapasiteetti on 999 henkilöä.

Lisätiedot:

Maria Suomivirta, matkailupäällikkö, Visit Pori, 044 701 7920
Anna Kyhä-Mantere, toimitusjohtaja, Visit Pori, 044 701 8496
Pekka Friman, operatiivinen toiminta, alus- ja satamapalveluosaston päällikkö, Porin Satama 044 701 2633

Aarhus 2 dHamburg 2,5 dAntwerp 5 dGävle 12 hTampere 1 hHelsinki 2,5 hOulu 6 hSt. Petersburg 8 hAarhus 2 dHamburg 2,5 dAntwerp 5 dGävle 12 hTampere 1 hHelsinki 2,5 hOulu 6 hSt. Petersburg 8 hAarhus 2 dHamburg 2,5 dAntwerp 5 dGävle 12 hTampere 1 hHelsinki 2,5 hOulu 6 hSt. Petersburg 8 h